Előfizetői tartalom

Lassan az autósoknak is kezd fájni a gyenge forint

Portfolio
Bár a héten nem mozdult érdemben az olaj árfolyama, a forint intenzíven gyengült a dollárral szemben, ami kedvezőtlenül hathat a hazai autósok számára. Az emelkedés nagyobb része (az átlagárak lassabb változása miatt) a jövő hét második felére maradhat, így varhatóan a MOL a hétfői döntése során csak 2-3 forinttal emeli meg majd az üzemanyagok árát.

A Brent a 106-107 dolláros szint közelében cserélt gazdát a héten, ennek megfelelően a finomított termékárak sem mozdultak érdemben.A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai stagnáltak a hét egészét tekintve. A benzin és a gázolaj egyaránt 0,1%-os és csökkenéssel zárat a hetet, ami önmagában nem indokolna további árváltozást. A hazai fizetőeszköz a múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés