Előfizetői tartalom

Masszív leírások jönnek az OMV-nél

Portfolio
Közzétette az osztrák OMV a szokásos, negyedéves jelentést megelőző rövid beszámolóját, melyből többek között kiderült, hogy a kitermelés visszaesett, a társaság csökkentette olajár előrejelzéseit, ami a kutatás-termelésben mintegy 1 milliárd eurós leírást eredményezett. A társaság emellett bejelentette, hogy fontolgatja a gázvezetékeket üzemeltető Gas Connect Austria nevű cégben lévő 49 százalékos részesedésének eladását, hogy javítsa mérlegszerkezetét.

Kutatás-termelésAz OMV kitermelése az idei harmadik negyedévben napi 292 ezer hordó volt, ami mind a korábbi negyedévhez, mind a bázisidőszakhoz képest visszaesést jelent (5, illetve 6 százalékos csökkenés). A társaság az alacsonyabb kitermelési volument elsősorban a csökkenő romániai és norvég kitermeléssel magyarázta (mindkettő tervezett lépéseknek volt köszönhető)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés