Előfizetői tartalom

Masszívan veszteséges a BP

Portfolio
Megérkezett az első nagy olajcég beszámolója, a BP számára most is komoly nehezék volt a csökkenő olajár, aminek következtében az elmúlt 4 negyedévet tekintve már közel 10 milliárd dolláros veszteséget halmozott fel. Egyszeri tételek most is zavarták az összképet, ezek nélkül viszont a vártnál jobban teljesített a cég. A részvények több mint 3 százalékot emelkedtek.

Mi történt a negyedévben?Kedvezőtlen volt az idei első negyedévben is a piaci környezet a BP számára, a Brent átlagára az időszak során mindössze 34 dollár volt, ami közel 40 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest. Mindemellett a finomítás jövedelmezősége is romlott, a gyenge európai és amerikai télnek köszönhetően a finomított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés