Előfizetői tartalom

Még nem jött el a fordulat az OMV-nél

Portfolio
Az idei második negyedév sem hozhatta el a feltámadást a régóta szenvedő osztrák olajcégnél, az OMV-nél, legalábbis erre lehet következtetni a társaság által közzétett előzetes adatokból. Hiába nőtt a kitermelés, a kutatás-termelési üzletágat továbbra is sújtotta az év/év alapon eső olajár, a finomítás jövedelmezősége pedig romlott.

Úgy tűnik az idei második negyedév sem hozta meg a fordulatot a régóta szenvedő OMV-nél, a társaság által közzétett előzetes adatok szerint mind a kutatás-termelési, mind a finomítás-kereskedelmi szegmens teljesítménye nyomás alatt lehetett. Pedig a jó hírek ráférnének már a vállalatra, az üzemi profit azóta esik megállíthatatlanul, amióta 2014-ben az olajár lefordult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés