Előfizetői tartalom

Megint a benzineseken csattanhat az ostor

Portfolio
További tart a rali az olaj piacán, így a finomított termékárak is felfelé mozdultak. Ezen legfeljebb a forint erősödése segíthetne, a hazai fizetőeszköz erősödése mindkét üzemanyagtípus esetén elegendő lehet arra, hogy letörje a drágulást. Az áremelés ennek ellenére a benzineseket sújtja majd, mivel számításaink szerint a hét elején látott jelentős benzindrágulás egy részét érvényesített csak MOL, így itt 3-4 forint lehet a drágulás mértéke. A dízel ára a hét második felében látott mozgások alapján most szinten maradhat.

A Brent árfolyama a héten már a 116 dolláros szintek felett járt, ennek megfelelően a finomított termékárak is emelkedtek, igaz eltérő mértékben. A benzin estén egy komolyabb emelkedést figyelhettünk meg, míg a dízel ára szinte alig változott.A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai eltérő mértékben, de egységesen felfelé mozdultak a hét második felében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés