Előfizetői tartalom

Megtaláltuk az ukrán válság igazi nyerteseit

Úgy tűnik, hogy a tegnapi esti ukrán-orosz megállapodás eredményeként az EU-nak sikerült elkerülnie az egyre inkább körvonalazódó újabb orosz-ukrán gázválságot, de a közösség országai már ezt megelőzően is igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy egy esetleges ellátási zavart minél jobb pozícióból legyenek képesek kezelni. Sosem látott mennyiségek várják a telet az európai földgáztárolókban, a legtöbb ország a készletezés szempontjából csúcsra járatta tárolói infrastruktúráját az elmúlt hónapokban.

Tegnap megállapodtak egymással Ukrajna, Oroszország és az EU képviselői, aminek köszönhetően jelentősen csökkentek az újabb téli gázválságra mutató kockázatok Ukrajnában és az Európai Unióban.Kapcsolódó cikkünk2014.10.31Megvan a megállapodás: megúszhatjuk a téli gázválságotEgy ilyen típusú megállapodásban érezhetően kevésbé bíztak az EU tagállamai, és az egyezség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés