Előfizetői tartalom

Mi lesz Hernádival és az INA-val?

Portfolio
Újabb felmérést készítettünk a MOL-t szorosan követő elemzők és alapkezelők körében arról, hogy mit gondolnak jelenleg Hernádi Zsolt és az INA sorsát illetően, különös tekintettel a közelmúlt fejleményeire. A válaszokból az derült ki, hogy a szakértők álláspontja összességében nem változott augusztus óta: a többség továbbra is a MOL vezér maradásával és az INA irányítási jogainak megőrzésével számolt. Fontos azonban kiemelni, hogy a profik körében érezhetően nőtt a bizonytalanság a korábbi felméréshez képest. A menedzsment jogok elvesztését augusztushoz képest még inkább jelentős kockázati faktornak vélik a szakemberek, egy ilyen forgatókönyv ennélfogva komolyabb csalódottságot válthatna ki. A MOL részesedésének értékét nagyságrendileg 500 milliárd forintra taksálják a profik.

Az elmúlt napokban láthatóan elmérgesedett a helyzet a MOL-INA-ügyben a felek között, a téma pedig mostanra már nem csak Horvátországban, de nálunk is politikai szintre emelkedett. A MOL-t érő támadások egy része Hernádi Zsolt ellen irányul, a társaság vezetőjét most már európai elfogatóparancsra hivatkozva akarják beidézni a horvátok. Korábbi cikkünkben részletesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés