Előfizetői tartalom

Mi a baj a TVK-val?

Lassan két éve egy szűk sávban mozog a TVK részvényeinek az árfolyama, ami elsősorban a társaság stabilan nyomott profitabilitásának tudható be. A vegyipari cég gyenge nyereségességének oka elsősorban a külső iparági környezet alakulásában keresendő, melynek drasztikus megváltozása - a TVK számára pozitív irányba - a globális iparági trendeket figyelembe véve véleményünk szerint az elkövetkező években nem várható. A TVK számára releváns termék marginok jelenlegi szintjével számolva a részvények megítélésünk szerint fair árazást mutatnak, tőzsdei kivezetésre pedig nem nnagyon érdemes számítani. A MOL esetleges részesedés csökkentése azonban akár reális alternatíva is lehet, főként ha sikerülne megvásárolni a lengyel Lotos olajfinomító állami kézben lévő kontroll csomagját. Ez esetben a TVK akár ismét nyújthatna befektetői sztorit az invesztorok számára.

Mi történik a szektorban?. A TVK fundamentális folyamatait nagyon leegyszerűsítve alapvetően két tényező befolyásolja: 1., az üzemek kapacitása, valamint 2., a külső iparági folyamatok alakulása. 1., Előbbi a TVK számára középtávon adottság, hiszen a MOL a kapacitás további bővítését - a 2005-ben befejezett program után - szinte biztosan nem fogja a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés