Előfizetői tartalom

Nap végén jöhet a meglepetés az év tőzsdei sztorijában

Tőzsdére viszi az E.ON a Uniper nevű cégét, amibe nagyrészt a fosszilis erőműveit pakolta bele. A Uniper részvénykibocsátása érdekes kísérlet, most kiderül, hogy a szélsebesen terjedő megújulók mellett mennyire értékelik a befektetők a sokak szerint régimódi erműveket. Ma lesz az első kereskedési nap, ami igencsak érdekesnek ígérkezik, a Uniperrel egy napra 31-re nő az egyébként 30 tagú DAX komponenseinek a száma, nap végéig azonban sok befektetőnek el kell majd adnia az új cég részvényeit, ami nagy turbulenciát okozhat a német tőzsdén. A kereskedés 10,02 eurón kezdődött a papírokkal, eddig szűk sávban mozog az árfolyam.

2016. szeptember 12. 12:52 Megosztás Lehet még csapkodás Ahogy korábban utaltunk rá, azáltal, hogy a Uniper részvényei nem kerülnek be a DAX indexbe (technikailag csak a mai napra), több piaci szereplő ezeket nem tarthatja a portfóliójában. A leggyorsabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés