Előfizetői tartalom

Napenergia: Kína egyetlen mozdulattal lefagyasztotta a piacot

Portfolio
Visszavetheti a globális naperőmű telepítéseket és a napenergia ipart Kína lépése, amellyel az idei évre felfüggesztette újabb, közüzemi naperőmű-beruházások támogatását. Ez pedig rossz hír a napelemek, vagyis az úgynevezett fotovoltaikus panelek és a naperőművek egyéb alkatrészeinek gyártói számára. A hatalmas kínai belföldi kereslet globális piacról történő kivonása miatt jelentős kínálati többlet alakulhat ki, ami kedvezőtlenül hathat a napenergia iparban aktív vállalatok részvényárfolyamaira is - figyelmeztet a Goldman Sachs.

Az iparág a piaci ciklikusságot követve bőséges kínálatot épített fel az elmúlt időszakban, a kínai intézkedés pedig alkalmas arra, hogy a piacot a hanyatló ciklusba taszítsa. A fotovoltaikus paneleket és egyéb alkatrészeket vásárló és telepítő befektetők számára ugyanakkor ez jó hír lehet, mert a panelek árának jelentős, akár több tíz százalékos csökkenését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés