Előfizetői tartalom

Nem készül EU-s támogatási projekt a Mátrai Erőműnek

MTI
A magyar állam nem készít elő európai uniós támogatási projektet a Mátrai Erőmű Zrt. számára a tervezett új 500 megawatt teljesítményű erőművi egység telepítéséhez - közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára képviselői kérdésre adott írásos válaszában pénteken a parlament honlapján.

Hadházy Ákos LMP-s képviselő azt tudakolta a nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy számíthat-e uniós támogatásra a Mátrai Erőmű Zrt. a tervezett nagyberuházáshoz. Fónagy János válaszában kiemelte: az állam nem rendelkezik döntést befolyásoló tulajdoni hányaddal, a táraságban a német RWE Power AG a többségi tulajdonos. Április elején ugyanakkor sajtóhírek arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés