FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Ők is sírhatnak Putyin miatt

Portfolio
Sorban érkeznek a kommentek a Déli Áramlat lefújásával kapcsolatban a projektben részt vevő cégektől, a legtöbben jelezték, Moszkva nem tájékoztatta őket a döntésről. A legfrissebb becslések szerint a vezeték megépítésében részt vevő európai vállalatok közvetlenül 2,5 milliárd eurót veszíthetnek, ha nem épül meg a gázvezeték. A legnagyobb vesztes az olasz Eni lehet, ami a részvények elmúlt napokban mutatott teljesítményén is látszik, a papírok 2 kereskedési nap alatt 11 százalékot zuhantak.

Jönnek a kommentek Putyin lépésére A Déli Áramlat hivatalos lefújását követően a projektben érintett vállalatok többsége nem adott ki hivatalos állásfoglalást, az elmúlt napokban azonban néhány cég már megszólalt az ügyben. Elsőként az olasz Eni szólalt fel, mely közölte, semmi értesítést nem kaptak Moszkvától ez ügyben. Hasonlóan nyilatkozott a német Salzgitter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés