Előfizetői tartalom

Orbán évtizedekre Oroszországhoz kötött minket

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a magyar gazdaság szempontjából jelentős méretű megállapodást írt alá. Oroszország valósíthatja meg az évszázad magyarországi beruházását, a Paksi Atomerőmű bővítését, méghozzá tender nélkül. Oroszország a projekt lebonyolítására 10 milliárd euró értékű hitelt biztosít hazánk számára, és lesz új hosszú távú gázellátási szerződés is.

Az eddig nyilvánosságra került legfontosabb információk a következők: Oroszország két új atomreaktort építhet fel a Paksi Atomerőmű területén, az első 2023 után állhat először üzembe. Oroszország nemzetközi tender (verseny) nélkül kapta meg a beruházást. Oroszország 30 éves, maximum 10 milliárd eurós hitellel segíti a reaktorok megépítését, a költségek 80%-át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés