Előfizetői tartalom

Óriási fellendülés előtt állt a magyar napenergia - Egy kormányrendelet megakasztotta

Portfolio
Több évre előre kimerítették a hazai megújuló energia támogatási rendszer keretét a kötelező átvételre vonatkozó kérelmek. Az idén benyújtott igények nyomán több mint 320 MW új, nagyrészt naperőművi kapacitás jöhetne létre, és ebbe csak a háztartási méretkategóriánál nagyobb egységek tartoznak - ez pedig megközelítőleg ugyanannyi, mint amennyi eddig összesen épült Magyarországon. Egyelőre azonban az eddig évente rendszerint mindössze 1 milliárd forintos kerettel működő támogatási rendszer fel van függesztve, és a további sorsa is bizonytalan. Pedig 2017-ben már a mezőny első harmadában voltunk az EU-ban az újonnan telepített kapacitások tekintetében.

Több évre előre kimerítik a magyarországi megújuló energia támogatási rendszer (METáR KÁT) támogatási keretét az idén benyújtott, döntően naperőmű létesítéshez kapcsolódó igénylések. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint az idén eddig kiadott jogosultságok alapján csaknem 75 MW új megújulós - zömmel naperőmű - projekt valósulhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés