Előfizetői tartalom

Orosz olajcégeket kell most venni a Citi szerint

Portfolio
Pattanásig feszült a helyzet Ukrajnában, ennek láttán pedig a Citi friss elemzést tett közzé az orosz energiaszektorra vonatkozó várható hatásokról. A szakértők rövid távon az orosz olajcégeket preferálják a földgáz fókuszú társaságokkal szemben, az előbbiek ugyanis meglehetősen alacsony közvetlen kitettséggel rendelkeznek Ukrajna irányába, a rubel gyengüléséből pedig profitálhatnak.

Az ukrán válság mélyülése láttán a Citi friss elemzést tett közzé az orosz energiaszektorról, melyben kiemeli, az ágazaton belül az olajcégeket részesíti most előnyben a földgáz fókuszú társaságokkal szemben, miután operatív szinten a kitettség itt limitált. Az olyan vállalatóriások, mint a Lukoil, a Rosznyeft vagy a Szurgut mind az eszközállományt, mind az exportpiacokhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés