Előfizetői tartalom

Paks 2: Erre kell figyelni, ha népszavazás lesz!

Portfolio
Veszélyes, drága, és nem jelent megoldást a klímaválságra; Biztonságos, klímabarát és olcsó - állítják a nukleáris energiáról ellenzői és támogatói egyszerre. A Paksi Atomerőmű tervezett bővítése, illetve a jelenlegi kapacitások helyettesítése különös aktualitást ad a kérdésnek, amely az utóbbi időben a közvélemény egyik központi, megosztó, és erősen átpolitizált témájává vált. A kérdésről szinte mindenkinek van (általában sarkított) véleménye, sokan azonban inkább érzelmi alapon foglalnak állást a vitában. Mivel a témában elvileg akár népszavazást is tarthatnak, érdemes számbavennünk, milyen racionális érvek szólnak az atomenergia mellett és melyek ellene.

Bár egyelőre korántsem biztos, hogy lesz népszavazás Paks 2-ről, és ha lesz, milyen kérdésekre lehet válaszolni, célszerű megvizsgálni, milyen szempontok alapján érdemes meghozni döntésünket. Az LMP elkötelezettnek tűnik a népszavazás kiharcolását illetően, hiszen jelezték, ha a kérdéseiket elutasítják, akkor addig folytatják a munkájukat, amíg olyan kérdést nem találnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés