Előfizetői tartalom

Radikális változásokra van szükség az energiapiacon

Portfolio
Megjelent a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) "World Energy Outlook" kiadványa, ami mondhatni az iparág bibliája, ebben első alkalommal vizsgálták meg mélyrehatóbban a párizsi klímavédelmi egyezmény potenciális, az energiapiacokra gyakorolt hatásait. A tanulmányból többek között kiderül, hogy a megújulók növekedése folytatódhat, a beruházásokban jelentős változások jöhetnek, a klímavédelmi célok teljesítését továbbra is komoly kihívások övezik, az elektromos autók terjedése jelentősen felgyorsulhat, az olaj pedig rázós időszak elé néz.

Drámai átalakulás előtt az energiapiacokA párizsi klímavédelmi egyezmény alapjaiban véve nem más, mint az energiáról való megállapodás. Az egyezmény idén novemberben lépett hatályba, a teljesítéshez pedig nélkülözhetetlen az energiaszektor nagyarányú átalakítása, mely az üvegházhatású gázkibocsátásnak legalább kétharmadát adja. A változások már érzékelhetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés