Előfizetői tartalom

Szédítő pofont kapott az orosz tőzsde

Portfolio
A napokban bejelentett amerikai szankciók kapcsán tette közzé értékelését a Morgan Stanley elemző csapata az orosz részvényekre vonatkozóan, a szakértők egyértelműen negatívnak látják a vállalatokra kivetett korlátozó intézkedéseket, elsősorban a szűkülő forrásbevonási lehetőségek, a potenciálisan megemelkedő finanszírozási költségek, valamint az esetleges újabb szankciók kockázata miatt. Az olajcégek között a Rosznyeftet érinthetik legérzékenyebben a szankciók, de a listára felkerült bankoknál is jelentősebb adósság lejáratok várhatók.

Mi lesz az orosz részvényekkel? A múlt héten bejelentett, Oroszország elleni amerikai szankciók részvénypiaci hatását vizsgálta meg legfrissebb elemzésében a Morgan Stanley londoni elemzői csapata. A szakértők kiemelik, a szankciókról szóló bejelentés negatív az orosz részvénypiac számára, főként az alábbiak miatt: az intézkedések következtében a vállalatoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés