Előfizetői tartalom

Szép summát kerestek a nagy olajcégek

Portfolio
A bázisidőszakinál kisebb, a tavalyi negyedik negyedévinél viszont nagyobb profitszámokat tettek közzé gyorsjelentéseikben a világ vezető olajvállalatai. Az upstream szegmens jól teljesített, azonban a finomítás és a vegyipar a bázishoz képest visszaesést mutattak. A MOL jövő héten teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, mely előtt érdemes egy pillantást vetni a szektorban uralkodó tendenciákra.

A bázisidőszaki szinthez képest már átlagosan csökkenő profitokról adtak számot a világ vezető olajcégei, a tavalyi utolsó negyedévről azonban sikerült ismét szépíteniük. Összességében az utóbbi negyedévekben relatíve stabil teljesítményt mutattak eredményszinten a vállalatok, amiben persze az olajár tartósan magas szinteken való stabilizálódásának nagy szerep jutott.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés