Előfizetői tartalom

Top 10: itt találták a világon a legtöbb olajat és földgázt

Portfolio
Igen jelentős földgáz találatot jelentett be a hétvégén az olasz Eni, mely méretét tekintve akkora, hogy lazán felfér az utóbbi 10 év legnagyobb olaj és gáztalálatainak globális listájára. Hiába azonban a mostani világklasszis felfedezés, a nagy olajcégek kimutatott készletei évek óta meredeken csökkennek, amiben az új felfedezések visszaesése (konvencionális mezők) játszhat elsősorban szerepet. Az akvizíciók mellett Irán jelenthet majd jó eséllyel kiutat.

Hatalmas gáztalálat a Földközi-tengernélA hétvégén világklasszis szénhidrogén találatról számolt be az olasz Eni, mely a Földközi-tengernél, Egyiptom partjai mellett fedezett fel egy 100 négyzetkilométernyi területet, az előzetes becslések szerint 30 ezer milliárd köbláb (5,5 milliárd kőolajhordó egyenérték/boe) potenciális gázkészlettel. A fúrások 2016-ban indulhatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés