Előfizetői tartalom

Története legnagyobb kihívása előtt áll az olajpiac - Ez az égbe küldheti az árakat

Portfolio
Míg jelenleg a Venezuelával, Iránnal és az OPEC kitermelési politikájának várható alakulásával kapcsolatos hírek dominálják az olajpiaci diskurzusokat, addig nem igazán esik szó egy olyan közelgő változásról, amely nem egy elemző szerint az olajpiac történetének legnagyobb kihívását, illetve a finomítói iparág legfelforgatóbb változását jelentheti. A változás a globális olajkereskedelem zömét bonyolító tankhajók üzemanyagával kapcsolatos, annak értelmében pedig jelentősen csökkenteni kell majd az üzemanyag kéntartalmát a hajózási ágazat károsanyag-kibocsátásának mérséklése érdekében.

A Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (International Maritime Orgainzation; IMO) 2020 január eljesétől kizárólag alacsony kéntartalmú üzemanyag használatát fogja engedélyezni a hajók számára. A globális határérték jelenleg 3,5 tömegszázalékban korlátozza a hajók üzemanyagának kéntartalmát, ezt radikálisan, 0,5 százalékra csökkenti a szabályozás. Ez pedig alapvetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés