Előfizetői tartalom

Nincs tér újabb rezsicsökkentésre

Gayer Attila, CFA
Európában a jelenlegi alacsony áramárakat nagy részben a túlkapacitás okozza, a megújulók térnyerése jó eséllyel folytatódhat, a szélenergia kapcsán idehaza sok a tévhit, további rezsicsökkentésre nincs tér, a paksi bővítés tervezett megvalósítása pedig fontos kérdéseket vet fel - közölte a Portfolio-nak adott interjújában Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője.

Hatalmasat estek az elmúlt években a nagykereskedelmi áramárak Európában, olyan cégek kényszerültek felülvizsgálni stratégiájukat, mint az E.ON vagy az RWE. Miért zuhantak ekkorát az árak? Meddig maradhat fenn a jelenlegi, mondhatni extrém piaci helyzet? Az árak esése a 2008-as válságot követő olajáresést követően indult meg, a válság előtt 80 euró/megawattóra felett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés