Előfizetői tartalom

Úgy meglepett az OPEC mindenkit, mint faltörő kost a fotocellás ajtó

Portfolio
Algériában nagy meglepetésre megállapodás született az OPEC tagországai között arról, hogy napi 32,5 millió hordóra csökkentik csoportszinten a kitermelésüket. A bejelentés váratlanul érte a befektetők, így az olaj árfolyama valósággal ralizott szerdán. Ugyanakkor a múltbéli tapasztalatok alapján sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy a tagországok valóban végrehajtják-e a vállalásukat.

Megszületett a megállapodásNagy meglepetésre már a szerdán megrendezésre került algériai találkozón megállapodtak az OPEC tagországai abban, hogy napi 750 ezer hordóval, 32,5 millió hordóra csökkentik az olajkitermelésüket. Ez pedig azért volt meglepetés a piac számára, mert csupán egy informális találkozóra számítottak az előzetes kommunikációk alapján, ahol döntéshozatal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés