Előfizetői tartalom

Újabb felejthető negyedév a MOL horvát leányánál

Portfolio
Közzétette az idei harmadik negyedévre vonatkozó eredmény beszámolóját a MOL horvát leányvállalata, az INA, mely ezúttal sem lett fényes: a csoportszintű EBITDA több mint 10 százalékkal csökkent, míg a meghatározónak számító kutatás-termelésben 30 százalékos EBITDA-csökkenés mutatkozott. A finomítása továbbra is veszteséges. A beruházások a tavalyi hasonló időszakhoz képest közel 20 százalékkal csökkentek.

Publikálta az INA az idei harmadik negyedévére vonatkozó eredményeit (a tervezett időpontnál 1 nappal korábban), a jelentés összességében nem lett fényes, ami a jelenlegi környezetben persze nem is meglepő. Az egyes szegmensek közül továbbra is a kutatás-termelés hozza a profitot, a finomítás változatlanul veszteséges, azonban a negyedévben az upstream is gyengén teljesített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés