Előfizetői tartalom

Újabb figyelmeztető jel - Borulhat az olajmegállapodás

Portfolio
Holnap ülnek össze Bécsben az OPEC-országok, hogy megállapodjanak a szeptemberben előirányzott termeléscsökkentésről, a Goldman azonban figyelmezteti a befektetőket, hogy nem legyenek elrugaszkodott várakozásaik. A piaci árazások alapján a megállapodásnak mindössze 30 százalék körüli a valószínűsége, ha valóban nem sikerül megállapodni, az könnyen a 30 dollár körüli szintek közelébe lökheti megint az olajárat. Ez pedig értelemszerűen az üzemanyagárakban is csökkenést hozhat.

Megint csalódást okozhat az OPECMúlt héten a befektetők még szinte biztosra vették, hogy az OPEC holnapi találkozóján megállapodást sikerül tető alá hozni az olajkitermelés csökkentéséről, a Goldman Sachs azonban most óva int mindenkit az optimizmustól. A befektetési bank szerint nagy az esélye, hogy az OPEC csalódást okoz, ez pedig újabb lejtmenetet indíthat el az olaj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés