FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Újabb villamcsapás az energiaiparnak

A nemzetgazdasági miniszter tegnap újabb energetikai, közmű-adóterhelést jelentett be, amelyből a kabinet jövőre 30 milliárd forintos bevételre számít. Az érintett közműszolgáltatók idén már egyszer, a Robin Hood-adó 2013-tól esedékes kiterjesztése által kaptak többletterhelést. Kik fizethetik be a 30 milliárdot? Milyen hatásai lehetnek a friss adónak?

Tegnap Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az újabb megszorító csomag keretein belül arról számolt be, hogy a kormány a jövő évtől új közműadót vezet be, amelyet a föld alatti vezetékek és csatornák után kell majd befizetniük a közművállalatoknak. A miniszter bejelentése szerint az adó területi hatálya az összes településre vonatkozik, és a fizetési kötelezettség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés