Előfizetői tartalom

Útnak indult a világ első úszó atomerőműve

Portfolio
Az Akagyemik Lomonoszovot 2018. április 28-án reggel indították útnak a szentpétervári Balti Hajógyárból, ahol 2009 óta folyt az építése. A létesítmény végső célállomása a csukcsföldi Pevek, amely Oroszország távol-keleti részén található. Az úszó atomerőművi blokk hálózatra kapcsolása után 2019-től a világ első úszó atomerőműveként fog üzemelni.

Az Akagyemik Lomonoszovot először Murmanszkba, az orosz atomflotta kikötőjébe vontatják májusban. A reaktorokba 2018 őszén helyezik majd be a nukleáris fűtőelemeket. A reaktorok fizikai indítása után az Akagyemik Lomonoszovot, fedélzetén a személyzettel, előreláthatólag 2019 nyarán vontatják át az északi hajózási útvonalon peveki állomáshelyére, majd lehorgonyzása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés