Előfizetői tartalom

Varró: hasonló árszabályozás Bolíviában, Szenegálban jellemző

Portfolio
Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) földgáz-, szén- és árampiaci divíziójának igazgatója szerint a rezsicsökkentés árát elsősorban a szolgáltatók fogják megfizetni, aminek egyenese következménye a beruházások elmaradás, és a műszaki színvonal romlása. A szakember meglátása szerint a hálózatok állapota folyamatosan romlik, ami végeredményképpen ellátási zavarokat, áramkimaradásokat okozhat. Az Indexnek nyilatkozó közgazdász szerint a hazai energiapolitikának az elmúlt években sokkal többet kellett volna tennie az energiapiaci verseny erősödésnek elősegítésére, és a befektetői környezet javítására.

Varró László elmondása szerint a mostanihoz hasonló 10%-os rezsicsökkentéshez hasonlítható lépések főként olyan országokban jellemző, mint Moldávia, Bolívia vagy Szenegál. Hozzáteszi, hogy bár Európán belül Franciaországban is vannak hasonló irányú törekvések, de ott alapvetően eltérnek a fundamentumok, tekintettel arra, hogy az infrastruktúra meghatározó része állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés