Equilor: tizedelhetik a Mol-részvényt

2017. március 17. 09:07    
nyomtatás
 
Április 13-án tartja éves rendes közgyűlését a Mol, amelyen a kilencedik napirendi pont szerint dönthetnek az "A" sorozatú törzsrészvények névértékének módosításáról is, ami a részvények felaprózásására utalhat.

Kereskedés Mol-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a napirendből közelgő úgynevezett részvény splitre lehet következtetni, véleménye szerint a vágás 10:1 arányban történhet. Ennek értelmében tizedelhetik az árfolyamot, így akinek a birtokában például 100 darab részvény volt, annak 1000 darabra növekszik a darabszáma, míg a részvények árfolyama tizedére csökken. A változások fókuszában a likviditás bővítése és a kisrészvényesek kiszolgálása állhat - mondta Kiss Mónika.

A szokásos közgyűlési menetrendet és az április 13-i időpontot figyelembe véve, már a jövő héten további részletekre számíthatunk.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium