Előfizetői tartalom

Érdekes véleménye van a friss Nobel-díjasnak a bankokról

Portfolio
Hétfőn Eugene Francis Fama is a Nobel-díjas közgazdászok sorába lépett saját modelljei és a hatékony piacok elméletének megalkotásáért, valamint empirikus kutatási eredményeiért. A közgazdásznak igencsak érdekes véleménye van a bankokról, és egy újabb pénzügyi válság elkerüléséről. "A bankoknak egyszerűen sokkal több tőkére lenne szükségük, hogy ne más pénzével játszadozzanak. Ha pedig bajba kerülnek, hagyni kell, hogy mindegyik bank becsődöljön" - véli Fama.

Az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat hétfőn megosztva három közgazdász vehette át: Eugene F. Fama (University of Chicago, Egyesült Államok), Lars Peter Hansen (University of Chicago, Egyesült Államok), és Robert J. Shiller (Yale University, Egyesült Államok). "A díjnyertesek fektették le az eszközárak megértéséhez legfontosabb alapokat. Ezek egyrészt az ingadozásokhoz,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés