Erős volt a BUX Percről-percre

2017. február 17. 17:13    
nyomtatás
 
Bizonytalan volt ma a befektetői hangulat az európai tőzsdéken, a főbb részvényindexek az előző napi záróértékük közelében zárták a napot. A magyar tőzsde az OTP vezetésével erősödni tudott.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a hétre BÉT 2017.02.17 17:13

Vegyes volt a kép a hét utolsó kereskedési napján a BÉT-en, a blue chipek közül az OTP 0,3 százalékot, a Richter Gedeon 0,6 százalékot emelkedett, míg a Mol 1,3 százalékot, a Magyar Telekom pedig 0,6 százalékot esett. A BUX végül átlagos részvénypiaci forgalom mellett 0,3 százalékos pluszban zárta a napot.

Esik a Volkswagen 2017.02.17 09:47

A délelőtti órákban romlott a hangulat az európai tőzsdéken, a DAX 0,5 százalékot, míg a francia CAC 40 0,9 százalékot esett. A DAX komponensei közül a Volkswagen papírjai vezetik az esést, miután az autógyártó januári értékesítései 4,9 százalékkal, 495 900 autóra estek vissza.

Kilőtt az Allianz 2017.02.17 09:21

Mérsékelten esnek a tőzsdék Nyugat-Európában a nyitást követő percekben, a DAX értée 0,1 százalékkal került lejjebb. Komponensei közül egyedül az Allianz (+3%) árfolyama tud emelkedni, miután a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményt, sajátrészvény-visszavásárlást és osztalékemelést is bejelentett a német pénzügyi vállalat.

A hazai tőzsde némileg alulteljesítőként 0,2 százalékot esett. A blue chipek közül a Mol 0,6 százalékot, a Richter és a Magyar Telekom 0,4 százalékot esett, míg az OTP papírjai 0,2 százalékot erősödtek.

Csupa jó hírrel állt elő az Allianz 2017.02.17 09:20

A vártnál jobb negyedik negyedéves eredményt, sajátrészvény-visszavásárlást és osztalékemelést is bejelentett az Allianz. Mindegyik jó hír a részvényeseknek.

tovább a cikkhez...

Nem indul jól a nap a tőzsdéken 2017.02.17 07:25

Az elmúlt napok emelkedése után megtorpantak a vezető amerikai indexek. Bár a Dow így is új csúcson fejezte be a kereskedést, a Nasdaq és az S&P csökkenéssel búcsúztatta a csütörtöki napot.

Péntek hajnalban az ázsiai tőzsdéken már inkább esések bontakoztak ki, leginkább a negatív vállalati hírek eredményeként. Profitrealizálás kezdődött és a kockázatvállalási hajlandóság csökkent. A Nikkei és a kínai Shanghai Composite 0,7 százalékot veszített értékéből, míg a dél-koreai Kospi 0,1 százalékkal került lejjebb.

Nem indul jól a nap a tőzsdéken

A korrupciós botrányba keveredett Samsung vezért letartóztatták, amiről péntek hajnalban döntött a dél-koreai bíróság. A hírre a holdingcég, a Samsung C&T árfolyama több mint 2 százalékot esett, leányvállalata, a Samsung Electronics részvényei pedig 1,3 százalékot veszítettek értékükből.

A Toshiba részvényei közel 10 százalékot zuhantak ma reggel a japán tőzsdén, amivel az elmúlt négy kereskedési napon 27 százalékkal kerültek lejjebb a konglomerátum papírjai. A vállalat hatalmas leírásra kényszerül amerikai nukleáris üzletágán, ami miatt tőkeemelésre kényszerülhet.

Ma piacmozgató makroadat nem lesz, így hangulati alapú kereskedés jöhet és vállalati hírek lehetnek a fókuszban.

Nem indul jól a nap a tőzsdéken

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium