Az OTP volt a nap vesztese Percről-percre

2017. március 20. 17:03    
nyomtatás
 
Hétfőn rossz volt a hangulat az európai részvénypiacokon, a BUX-index értéke több, mint egy százalékot esett. Az összes nagypapírt adták a befektetők.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az OTP volt a nap vesztese 2017.03.20 17:03

Nem sikerült jól a hét első kereskedési napja a magyar tőzsdén, a BUX-index 1,28 százalékos mínuszban zárt, ezzel a régióban a leggyengébben teljesítő index volt. Ebben szerepet játszott az is, hogy az összes nagypapírt adták a befektetők. Az OTP árfolyama 2,23 százalékot, a Magyar Telekom árfolyama 1,01 százalékot, a Richter árfolyama 0,75 százalékot, a Mol árfolyama 0,95 százalékot esett.

A nyugat-európai tőzsdék között egyedül az osztrák és az angol tőzsde tudott a pénteki záróértékéhez képest emelkedni.

Tovább ütik a magyar részvénypiacot 2017.03.20 16:26

Rossz napja van a magyar tőzsdének, a BUX-index már 1,67 százalékot esett a pénteki záróértékéhez képest.

A blue chip papírok között az OTP részvényeinek árfolyama esett a legtöbbet, de a Mol, a Richter és a Telekom papírjai is már több, mint egy százalékot estek a mai kereskedés során.

Drágul az arany 2017.03.20 13:45

Negyedik napja megállás nélkül emelkedik az arany árfolyama, jelenleg 1223 dollárt kell adni egy uncia aranyért. (0,5 százalékos emelkedés a napi nyitóárhoz képest) Az arany értékét több tényező is befolyásolja, ilyen például a dollár ereje, a kettő egymással negatívan korrelál.

A dollár március eleje óta gyengül a főbb devizákkal szemben, ami felfelé segíti a dollárban denominált eszközök, például az arany árfolyamát. Kérdés, hogy meddig tart a dollár pihenője, hiszen a Fed elindította kamatemelési ciklusát, ami viszont komoly fundamentális támogatást jelent a dollárnak.

Esik az OTP 2017.03.20 11:22

Rossz hangulatban telt a délelőtt, az összes vezető európai részvényindex esik, köztük a magyar tőzsde teljesít a leggyengébben. A blue chip papírok között az OTP már közel két százalékot esett.

Esnek a Blue chipek itthon 2017.03.20 10:01

A hét első kereskedési napja rossz hangulatban kezdődött, nyitás óta esik a magyar tőzsde. Az OTP és a Magyar Telekom árfolyama egy százalékos mínuszban van, a Richter és a Mol fél-fél százalékot esett eddig.

Mi történt a Konzummal és az Opimussal?

Az elmúlt hetekben hatalmas volatilitás volt a Mészáros-részvényekben, ez úgy tűnik, hogy alábbhagyott, egyelőre közel 2 százalékos pluszban állnak a papírok és alacsonyabb forgalom figyelhető meg az elmúlt hetekhez képest.

Eséssel nyitott a magyar tőzsde 2017.03.20 08:58

Pénteken minimális eséssel zártak az amerikai vezető indexek, a Dow Jones és az S&P 500 index továbbra sem esett egy százaléknál többet, ezzel tovább vitte a több, mint 100 napja tartó sorozatát. A hét első kereskedési napján ázsiában a vezető kínai részvényindexek emelkedni tudtak.

A nyugat-európai vezető tőzsdeindexek mérsékelt negatív elmozdulást mutatnak, a DAX 0,37 százalékos, míg a francia CAC 40 0,4 százalékos mínuszban van.

A magyar tőzsdén a a vezető papírok értéke csökkent a pénteki záróárakhoz képest, közel fél százalékos mínuszban nyitottak.

Fontosabb makroadat ma nem várható, így a vállalati hírekre koncentrálnak a befektetők.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium