Előfizetői tartalom

Esküt tett az államtitkár: nem ugranak meg Paks 2 költségei

Portfolio
Nem várható, hogy a Paksi Atomerőmű bővítése során sokszorosára növekedjenek a költségek - mondta Csepreghy Nándor az ATV-ben szerda este. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára esküt is tett arra az adásban, hogy Paks-ügyben nem fognak emelkedni a költségek. Példaként a Puskás stadion beruházást említette, amelyre állítása szerint a kormány az eredeti tervek szerint is 180 milliárd forintos büdzsét fogadott el.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy látja: a paksi atomerőmű jóval olcsóbban állíthat majd elő áramot, mintha azt a nemzetközi piacról finanszírozná az ország. A miniszterhelyettes azt mondta: 2018-ban kezdődik meg a tényleges beruházás, és még csúszás esetén sem fordulhat elő, hogy tíz éven át egyszerre működjön majd a két blokk. Az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés