Előfizetői tartalom

Észvesztő tempóban zuhan a napenergia ára - Csúcsra tör Magyarország

Portfolio
Az első negyedéves visszaesést követően ismét bővültek a tiszta energiaforrásokkal kapcsolatos globális beruházások 2017 második negyedévében. A kedvező fordulatot a napenergia vezette, és nem kis részben az Egyesült Arab Emírségekben indított hatalmas naperőmű projekteknek köszönhető; közben a napenergiából termelt villamos energia árak újabb rekord alacsony szinteket értek el. Bár Magyarországon egyelőre nem várható ezekhez hasonló vagy akár csak megközelítő méretű projektetk indulása, 2017-ben új csúcsra emelkedhet az új napenergia kapacitások telepítése.

2017 második három hónapjában világszerte összességében mintegy 64,8 milliárd dollárnyi új beruházás áramlott be a szinte teljesen klímasemleges tiszta energiaforrások területére. Ez 21 százalékkal haladja meg az első negyedéves adatot, és az elmúlt egy év legmagasabb negyedéves értékét jelenti - derül ki a Bloomberg New Energy Finance (BNEF) összesítéséből.A fellendülésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés