Előfizetői tartalom

Európa legnagyobb tőzsdéje jönne létre, ha nem tesznek keresztbe

Portfolio
Kútba eshet a London Stock Exchange és a Deutsche Börse összeolvadása, miután az Európai Bizottság komoly akadályokat gördített a fúzió elé. Az LSE vasárnap jelezte egy közleményben, hogy versenyjogi aggályokra hivatkozva a bizottság a kötvénykereskedési platform eladására szólította fel a börzét, amely azonban elutasította annak az értékesítését.

Az Európai Bizottság már korábban jelezte, hogy az összeolvadás komoly hatással lenne az európai kötvénypiacra, így felszólították az LSE-t, hogy értékesítse az MTS nevezetű kötvénykereskedési platformjának a 60 százalékát annak érdekében, hogy megfeleljenek a versenyjogi szabályoknak. Az LSE, amely egyébként korábban már hasonló aggályok miatt beleegyezett a klíring...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés