Pénzt akart keresni a tőzsdén, felrobbantotta a buszt, utána nyugodtan elfogyasztott egy steaket

2017. április 21. 10:20    
nyomtatás
 
  • A német rendőrség őrizetbe vett egy 28 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő robbantott fel bombákat a múlt héten a Borussia Dortmund csapatbusza mellett
  • A feltételezett elkövetőt kihallgatták, a robbantással kapcsolatos részletek folyamatosan érkeznek


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Update: A hotelszobából robbantott


  • A legfrissebb információk alapján Sergej W. április 9-től 13-ig foglalt le egy hotelszobát ugyanabban a szállodában, ahol a dortmundi futballcsapat megszállt.
  • Sergej W. a hotelszobából, távirányítással egyesével robbantotta fel a bombákat azon az útvonalon, ahol a futballcsapat busza haladt. Eredetieg egy másik szobát kapott, de átkérte magát egy olyan szobába, amelynek az ablakai az utcára néznek, hogy jobban láthassa, merre halad a busz.
  • A feltételezett elkövető napokkal korábban egy fogyasztási hitelt vett fel egy bankban, vélhetően ebből finanszírozta a tőzsdei ügyletet, amelyen sokat keresett volna, ha bezuhan a BVB árfolyama.
  • Az első német lapértesülések még arról írtak, hogy a put opciókon akár 3,9 millió eurót is nyerhetett volna a robbantó, valójában jóval kisebb az esetleges nyereség, így nehezen hihető, hogy egyedül csak a profitszerzés motiválta a terrorcselekmény elkövetőjét.
  • Sergej W.-t több dolog buktatta le: a fogyasztói hitele szemet szúrt a bankjának, a hotel internetén keresztül vette a put opciókat, ezt a rendőrség ellenőrizte le, ráadásul a feltételezett elkövető a robbantás után a hotelben is gyanúsan viselkedett, amit a hotel alkalmazottjai is kiszúrtak: miközben a detonációt követően a hotel vendégei ijedten egy irányba futottak, Sergej W. nyugodtan a hotel éttermébe sétált, és rendelt magának egy steaket.


Sergej W.


Múlt hét kedden bombatámadás érte a Borussia Dortmund futballcsapatának buszát a Monaco elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. Az első feltételezések alapján iszlamista háttere volt a robbantásoknak, ez azonban egyre kevésbé valószínű. Ma reggel ugyanis őrizetbe vettek egy 28 éves férfit, aki gyanúsítható a merénylet elkövetésével, akiről kiderült, hogy a robbantások előtt tőzsdei pozíciókat nyitott, és arra játszott, hogy a tőzsdén jegyzett Borussia Dortmund részvényeinek árfolyama a merényletet követően esni fog.

Pénzt akart keresni a tőzsdén, felrobbantotta a buszt, utána nyugodtan elfogyasztott egy steaket

Forrás: AFP

A német hatóságok szerint az orosz és német állampolgársággal is rendelkező Sergej W. követhette el a robbantásokat, az elfogásában több száz rendőr vett részt a baden-württembergi Tübingen és Rottenburg közelében. A feltételezett elkövető a robbantások napján 15 ezer darab, BVB-részvényekre vonatkozó put opciót vett 78 ezer euróért, amivel arra játszott, hogy a terrorcselekményt követően a futballcsapatot működtető vállalat részvényárfolyama nagyot esik, így akár több millió eurót is kereshet a pozíciókon, amelyeket egyébként a futballcsapatot elszállásoló hotel, a Hotel L'Arrivée IP-címét használva nyitotta Sergej W. Persze elképzelhető, hogy más indítéka volt az elkövetőnek, és csak mellékesen akart pénzt keresni a robbantással, a hatóságok azonban egyre kevésbé tartják valószínűnek, hogy iszlamista háttere van a robbantásoknak.

A robbantások másnapján, április 12-én közel 1,9 százalékos mínuszban is állt a BVB árfolyama, nap végre azonban már emelkedni tudott, az aznap este lejátszott mérkőzésen azonban a Dortmund hazai pályán kapott ki, másnap, április 13-án 3,9 százalékot esett a BVB árfolyama.

Pénzt akart keresni a tőzsdén, felrobbantotta a buszt, utána nyugodtan elfogyasztott egy steaket(FAZ)

Címlapkép: PATRIK STOLLARZ / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium