Előfizetői tartalom

Ez igen! Nagyon erős lett az MAN második negyedéve

A német teherautógyártó erős második negyedéves számokat tett közzé mai gyorsjelentésében. A fontosabb eredményszinteken az MAN a vártnál jobban teljesített, az árbevétel 18 százalékkal emelkedett, az operatív profit több mint 60 százalékkal bővült, a megrendelésállomány pedig közel 30 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A menedzsment az erős első féléves számok hatására megemelte idei prognózisát. A vállalt tehát jól teljesít, a legfontosabb sztori azonban továbbra is az, hogy a legnagyobb részvényese a Volkswagen-csoport hány százalékos részesedést kíván szerezni a vállalatban, hiszen a közkézhányad lecsökkenésével akár a DAX-ból is kivezethetik az MAN papírokat.

Megverték a várakozásokat A vállalat árbevétel, operatív és nettó profit sorokon is a várt felett teljesített, ehhez arra volt szükség, hogy tavalyhoz képest 18 százalékkal emelkedjen az árbevétel, és a hatékonyságjavító intézkedéseknek köszönhetően az operatív profit 64 százalékkal, a nettó profit pedig több mint 90 százalékkal emelkedjen.Csúcson a megrendelés-állomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés