Előfizetői tartalom

Ez volt a világ 10 legsúlyosabb nukleáris katasztrófája

Portfolio
A nukleáris katasztrófák hosszú távú hatásai több ezer évre kiterjedhetnek, becslések szerint Csernobil térsége még körülbelül 20 ezer évig nem lesz biztonságosan lakható. A nukleáris balesetek, különösen súlyosabbak azonban rendkívül ritkán fordulnak elő, így a globális energiaellátás 5,7, a globális áramfogyasztás pedig mintegy 13 százalékát napjainkban a világszerte működő közel 450 atomerőmű biztosítja. Az alábbi esetek szinte mindegyike súlyos emberi mulasztás eredményeként állt elő, és az is közös jellemzőjük, hogy a hatóságok és kormányok rendszerint igyekeztek szőnyeg alá söpörni a problémát.

10. - 6.. Ez volt a világ 10+1 legsúlyosabb nukleáris katasztrófájaA nukleáris létesítményekben bekövetkező nem kívánt eseményeket a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség hétfokozatú Nemzetközi Nukleáris Eseményskáláján (INES, International Nuclear Event Scale) értékelik; mindezidáig hivatalosan mindösszesen két, a legsúlyosabbnak minősülő, 7-es besorolású esemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés