Előfizetői tartalom

Ezeket a számokat eddig biztosan nem tudtad a hazai postákról

Portfolio
A Magyar Posta átfogó racionalizálásra készül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felelős gazdálkodás érdekében a nem hatékonyan működő egységeinek működtetését átadják, kiszervezik a kistelepüléseken, várhatóan a takarékoknak. A posta pénteki háttérbeszélgetésén megtudtuk: bár a felmérés még nem készült el, 300-500 ilyen 10 ezer fő alatti település jöhet szóba, így az átalakítás nagyságrendileg 1000 főt érinthet. A jövőben így működő postákat be fogják kötni egy integrált informatikai rendszerbe, így a Magyar Posta folyamatosan naprakész információkat fog kapni ezekről a kiszervezett fiókokról. Ha viszont a kistelepüléseken működő, veszteséget termelő postafiókokat tovább üzemeltetné a posta, akkor a felújításukra 4-5 milliárd forintot kellene fordítani. A háttérbeszélgetésen az is kiderült: a Posta első negyedéves teljesítménye alapján megvizsgálják a bérfejlesztési lehetőségeket.

Ezért jön a racionalizálásA hálózatracionalizálási tervek részleteiről beszélt a sajtónak tartott háttérbeszélgetésen Németh Lászlóné államtitkár és Szarka Zsolt postavezér. Itt kiderült: a posta jelenleg is végzi azt a felmérését, ami alapján eldöntik, hogy melyik 10 ezer fő alatti településen működnek együtt a takarékokkal. Szarka Zsolt vezérigazgató szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés