Előfizetői tartalom

Ezen a héten Jackson Hole az Univerzum közepe (QUAESTOR)

Portfolio
A pénteki állítólagos ukrán támadás komoly pánikot okozott a piacokon - de nem az Egyesült Államokban! A pénteki eset megmutatta, hogy a tengerentúlon a konfliktus éleződése sem rontja el lényegesen a vevői kedvet, pedig a Nyugat újabb gazdasági szankciók kivetését tervezi, amire minden bizonnyal Oroszország is erőteljesebben vágna vissza. Így, amennyiben más esemény nem rontja el a befektetők hangulatát, véleményünk szerint tovább folytatódhat az emelkedés a héten az Egyesült Államokban, melyet ezúttal is az egészségügyi és biotechnológiai cégek vezethetnek. A gyorsjelentési szezon már a végéhez közeledik, egyedül a Hewlett-Packard szerdai publikációját emelnénk ki, a figyelem így inkább a héten érkező fontos lakáspiaci adatokra, valamint a jegybankárok Jackson Hole-i konferenciájára terelődhet.

A makroadatok mellett a jegybanki események is kiemelt figyelmet érdemelnek az előttünk álló héten. Kedden a brit és az amerikai infláció mérséklődését közölhetik, hasonlóképp szerdán a brit jegybank és az amerikai jegybanki szerepet betöltő Fed is közzéteszi előző ülésének jegyzőkönyvét, ami megmozgathatja az árfolyamokat. Továbbá a kedden és csütörtökön megjelenő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés