Előfizetői tartalom

Ezen is dollármilliárdokat kaszálhat a Tesla

Portfolio
Februárban jelentette be a Tesla, hogy egy óriási akkumulátor-gyár építését tervezi, melynek célja a költségek leszorításán keresztül az új modellek kiszolgálása. A gyár mérete azonban az autógyártáshoz szükségesnél jóval több akkumulátor készítését teszi lehetővé, ami a Morgan Stanley szerint további milliárdokat jelenthet a Tesla számára, melynek egyik nagy haszonélvezője a napenergia-ipar lehet.

Februárban érkezett a hír , hogy a Tesla a világ legnagyobb lítium-ion akkumulátorgyárát tervezi építeni 4-5 milliárd dollárból. A gigagyár 2020-ra érheti el a csúcskapacitását, mely 35 gigawattóra/év kibocsátást jelent. A gyár teljes kapacitása azt fogja jelenteni, hogy az üzem több lítium-ion akkumulátor előállítására lesz képes, mint amit 2013-ban összesen gyártottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés