Előfizetői tartalom

Ezért emelkednek a tőzsdék!

Portfolio
A geopolitikai kockázatok, a Fed első kamatemelésének közeledése illetve a gyenge európai gazdaság ellenére meglehetősen jól teljesítenek az amerikai részvénypiacok. A kockázatokat tekintve sokakban merülhet fel a kérdés, hogy akkor mégis mi hajtja a ralit. Ami biztos, az amerikai vállalatok évek óta nem látott értékben vásárolják a saját részvényeiket, jelentős lökést adva a részvényárfolyamoknak. Van, aki azonban már figyelmeztet, a saját részvény vásárlások vége könnyen a bikapiac végét jelentheti.

Raliznak a piacok, de ... Több mint 7 százalékot emelkedett idén az S&P 500 értéke, mely ráadásul már több alkalommal is új mindenkori csúcsot ütött, és először lépte át a 2000 pontos szintet.Az amerikai részvénypiacot leképező index annak ellenére teljesít jól, hogy számos kockázati tényező bizonytalanítja el a befektetőket. Az orosz-ukrán konfliktus mellett a közel-keleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés