Előfizetői tartalom

Felejtsd el az aranyat és a frankot, fektess részvénybe!

Portfolio
Az elmúlt három évtizedben egy amerikai államcsődnek még a gondolata sem volt elképzelhető, sokan úgy gondolták, ha az Egyesült Államok csődbe megy, az úgyis a világ végét jelenti, így nem kell aggódni, mi lesz a befektetett vagyonunkkal - mondta Mark Hulbert a MarketWatchnak adott interjújában. Ennek ellenére most nagyon is lehetséges az amerikai államcsőd, a világnak nincs vége, a befektetők pedig tudni akarják, hogyan védjik meg portfólióikat a csődkockázattal szemben. Hulbert szerint a megoldás: osztalékot fizető blue-chipek vásárlása.

Hulbert véleménye szerint el kell felejteni az aranyat és a svájci frankot, és nem árt egy pillantást vetni azokra az amerikai székhelyű globális vállalatokra, amelyek osztalékot is fizetnek. Az arany és a frank ugyan rövid távon jó befektetés lehet, de ha tényleg bekövetkezik az államcsőd, valószínűleg azoknak az árfolyama is jelentősen esne, ha csak egy rövid időre is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés