Erős volt a BUX Percről-percre

2017. július 17. 17:11    
nyomtatás
 
A régiós tőzsdék felülteljesítőnek számítottak, közülük a lengyel tőzsde emelkedett ki, de a magyar tőzsde is 0,6 százalékot pluszban zárta a napot. Az árupiacon az arany és az olaj árfolyama is emelkedik.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Erős volt a BUX 2017.07.17 17:11

Jó volt ma a hangulat a magyar tőzsdén, a BUX felülteljesítőként 0,6 százalékot pluszban zárta a napot. A blue chipek közül a Mol 1,3 százalékot, az OTP 0,7 százalékot erősödött, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot, a Richter pedig 0,3 százalékot gyengült.

Továbbra is a régiós tőzsdék teljesítenek felül 2017.07.17 15:40

Piacmozgató makrohírek híján és a hét második felében tartott EKB kamatdöntés miatt nincsenek nagyobb elmozdulások az európai részvényindexek értékében. A főbb részvényindexek közül a német DAX index 0,4 százalékot, a francia CAC 40 0,1 százalékot esett. A régiós tőzsdéken továbbra is a lengyel tőzsde emelkedik ki, 0,6 százalékos emelkedéssel.

A magyar tőzsdén a blue chip papírok közül az OTP 0,4 százalékot, a Mol-papírok árfolyama egy százalékot emelkedett. A Richter részvényeinek árfolyama 0,3 százalékot, a Telekom 0,8 százalékot esett.

Emelkedik az arany 2017.07.17 13:09

Az arany árfolyama a múlt heti 1204 dolláros mélypont óta emelkedik, közel 2,5 százalékkal került feljebb az arany unciánkénti ára, jelenleg 1231 dolláron van. Az árfolyamemelkedést a dollár gyengélkedése is segíti, az euróval szemben például már tavaly májusi mélypontokon jár a dollár árfolyama.

Már csak öt komponens emelkedik a német tőzsdén 2017.07.17 11:24

Tovább esett a DAX index értéke, már fél százalékos mínuszban jár. A harminc komponens közül csak öt részvény árfolyama emelkedik, közülük a Continental-papírok árfolyama emelkedett a legtöbbet, 0,4 százalékot.

A régiós tőzsdék felülteljesítenek, az osztrák, cseh és magyar tőzsde közel fél százalékot emelkedett, a legjobban a lengyel tőzsde teljesít, 0,8 százalékos emelkedéssel.

Lefordult a DAX 2017.07.17 10:25

A piacnyitást követően még mérsékelten emelkedett a német részvényindex, mostanra azonban már 0,3 százalékot esett. Nyugat-Európában a francia tőzsde gyengélkedik még, 0,1 százalékot esett a CAC 40. A magyar tőzsdén is korrigáltak a blue chipek, a Mol papírjainak árfolyama a közel két százalékos emelkedést követően jelenleg plusz egy százaléknál jár, az OTP stagnál, a Richter fél százalékot esett, a Telekom papírjainak árfolyama 0,8 százalékot esett.

Új 10 éves csúcson az OTP 2017.07.17 09:30

A múlt heti oldalazást követően tovább emelkedik az OTP-részvények árfolyama, jelenleg 9618 forintot kell adni egy részvényért, ami új 10 éves csúcsnak számít. A magyar tőzsde már közel egy százalékot emelkedett, ezzel felülteljesítőnek számít az európai tőzsdéken. A blue chipek között még a Mol papírjainak közel két százalékos árfolyamemelkedése kiemelendő.

Fordult az irány, újra tépik a Mészáros-papírokat 2017.07.17 09:09

Múlt héten egy esési sorozatot láttunk, a Konzum részvényeinek árfolyama közel 44 százalékot esett a csúcshoz képest, ma pár perc után kiakadt az árfolyam, közel 20 százalékot emelkedett.

Az Opimus papírjainak árfolyama is közel 40 százalékot esett, a pénteki mélypont óta azonban már 42 százalékot emelkedett az árfolyam. Ma 13 százalékot ralizott az árfolyam.

Emelkedik a magyar tőzsde 2017.07.17 09:04

Mérsékelt emelkedéssel nyitott a magyar tőzsde, a blue chipek közül a Telekom 0,4 százalékot esett, az OTP fél százalékot emelkedett, a Mol - és a Richter-részvények árfolyama stagnál.

Mik az előjelek a tőzsdéken? 2017.07.17 08:26

  • Az amerikai részvénypiacokon új történelmi csúcsokat láttunk, a Dow Jones értéke 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P 500 fél százalékot emelkedett, és a Nasdaq is 0,6 százalékot emelkedett. A technológiai szektor ismét jól teljesített, a vezető technológiai papírok közül a Facebookot érdemes kiemelni, melynek árfolyama már hatodik napja emelkedik és új történelmi csúcson zárt.

  • Ma hajnalban Ázsiában kereskedési szünnap volt a japán részvénypiacon, Kínából pedig kedvező makroadatok érkeztek, a második negyedéves GDP 6,9 százalék lett, de az ipari termelési adatok és a kiskereskedelmi eladások is meghaladták a várakozásokat, ami felfelé segítette a kínai Hang Seng részvényindex értékét, amely fél százalékot emelkedett.

  • Múlt hét pénteken még estek a vezető részvényindexek, azonban ma a német határidős részvényindex állása alapján már mérsékelt - közel 20 pontos, 0,1 százalékos - emelkedésre számítunk, így a magyar tőzsde is felfelé veheti az irányt a piacnyitást követően.

  • Az olaj piacán folytatódott az emelkedés, jelenleg 46,83 dollárt kell adni egy hordó WTI típusú olajért. A múlt héten közel öt százalékot emelkedett az árfolyam.

  • A forint nagyot erősödött a múlt heti kereskedésben, így egy kisebb korrekcióra már számíthatunk. Az euróval szemben 306 forintnál is járt ma reggel a jegyzés, egy dollárért 267,5 forintot kell adni a bankközi devizapiacon.

Mire figyeljünk ma?

Ma nem számítunk fontosabb makroadatokra, azonban kedden az MNB tart kamatdöntő ülést, a hét második felében csütörtökön a Európai Központi Bank és a Japán Jegybank is kamatdöntő ülést tart.

Felfelé vehetik az irányt a tőzsdék

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Garázscégből épített autókereskedést az egykori válogatott autóversenyző (x)

A családi vállalkozás veterán autók építésével is foglalkozik. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium