Felkötheti a gatyát a Boeing és az Airbus, jön a kínai versenytárs

2017. november 10. 20:41    
nyomtatás
 
Sikeresen tesztelt személyszállító repülőgépet Kína, a C919 névre keresztelt modell nemzetközi szabványok szerinti elismerését is kezdeményezik - számolt be róla a CNBC. A tudósítás szerint a gép főleg a Boeing 737 és az Airbus A320 vetélytársa lehet.

Kereskedés Airbus-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az első kínai fejlesztésű személyszállító repülő pénteken esett át a tűzkeresztségen azzal, hogy első hosszú távú útját teljesítette, két és fél óra alatt 800 mérföldet repült. A beszámoló szerint a gépen 158-168 ülőhely van az utasoknak, maximális hatótávolsága pedig 3400 mérföld.

A gépet ugyan Kínában szerelték össze, de a hajtóműve francia-amerikai gyártmány, a navigációs rendszert pedig az amerikai Rockwell Collins cég szállítja. A gyártó cég még szeptemberben bejelentette, hogy 27 ügyféltől összesen már 730 darabra kaptak megrendelést a típusból. Az amerikai GE Capital Aviation Services kivételével az eddigi megrendelők mind kínaiak, az amerikai cég tíz darabra adott le rendelést további tíz opcióval.

A társaság a tervek szerint a hat tesztgépet gyárt, a második az év végén repülhet először. Jövő tavasszal pedig akár már az európai hatóságok engedélyezési eljárása is megkezdődhet.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Nem érdemes várni a tartozások kezelésével (x)

A vállalatok számára kihívást jelentenek a késve rendezett számlák. 

Tuti tippek a karácsonyi nagytakarításhoz! (x)

Hogy gyors és stresszmentes legyen. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium