Előfizetői tartalom

Felpöröghetnek lassan a bennfentes eladások

Portfolio
Lassan beindulhatnak a bennfentes eladások a hazai vállalatoknál, az éves beszámolókig tartó tilalom ugyanis lejárt és a negyedéves gyorsjelentések közzétételét követően ismét engedélyezettek a vezető beosztású személyek és az egyéb bennfentesek tranzakciói a cégeknél. A legtöbb magyar vállalat nem határoz meg a Tőkepiaci Törvényben szereplőnél szigorúbb feltételeket, ugyanakkor vannak kivételek. Következő cikkükben áttekintjük a bennfentes részvénytranzakciókra vonatkozó irányelveket az egyes cégeknél, illetve az erre vonatkozó törvényt.

A Tőkepiaci Törvény szabályozza a bennfentes személyek részvénytranzakcióit a magyar cégek esetén. A 2005. július elsejei módosítás szerint a vezető beosztású személyekre több időszakban is tilalom vonatkozik a részvények kereskedelmére: Vezető állású személy nem köthet ügyletet a kibocsátó által forgalomba hozott értékpapírra a tárgyévi mérleg fordulónapjától...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés