Előfizetői tartalom

Felrobbant a narancs ára, miután Irma célba vette Amerika legnagyobb ültetvényeit

Portfolio
Az Irma nevezetű hurrikán most hétvégén csaphat le Floridára, ezért Amerika legnagyobb narancsültetvényei vannak veszélyben, ennek megfelelően emelkednek a határidős árak. Azonban más fontos élelmiszereket is termesztenek ezen a vidéken, ezért jelentősebb mértékben megnőhet az amerikaiak bevásárlási számlája.

Florida Amerika legnagyobb narancstermelő vidéke, ezzel párhuzamosan azonban paradicsomot, citrusféléket, dinnyét és nádcukrot, gyapotot, brokkolit, krumplit és babot is termelnek, így ezeket is veszélyezteti a hurrikán, ami megemelheti a termelői költségeket, az pedig lecsapódik az élelmiszerboltokban végül a fogyasztóknak kell többet fizetni. A vihar augusztus 31-én formálódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés