Előfizetői tartalom

A bukást jelentheti a nap- és szélenergia elutasítása

Portfolio
A megújuló energiaforrások terjedése világszerte nagy átrendezősédéseket és zavarokat okoz a villamos energia piacokon. A változások - amelyeket még pár évvel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni - sebessége csaknem mindenkit, így a pici szereplőket is meglepte. A megújulók - különösen a nap- és szélenergia - gyors felívelése számos régióban fokozatosan aláásta a közműcégek tradicionális üzleti modelljeit, különösen azon országokban, ahol az áramfogyasztás stagnál vagy csökken. A villamos energia termelő vállalatok világszerte érzékelik a változásokat, azonban eltérő módon reagálnak a kihívásokra; márpedig azok a vállalatok, amelyek későn reagálnak az energiaforradalomra, a végső bukást kockáztatják - derül ki az Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA) elemző intézet új jelentéséből.

Energy Investment Forum 2017 A megújuló energiaforrások terjedéséről és a villamos energia szektor kilátásairól szó lesz a Portfolio Energy Investment Forum 2017 konferencián. Még nem késő regisztrálni. Információ és jelentkezés A bukást jelentheti a nap- és szélenergia elutasításaMíg bizonyos országokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés