Előfizetői tartalom

Egy szétütött részvény, mely akár simán duplázhat

Portfolio
A napenergia a jövő egyik legígéretesebb technológiája, a befektetők azonban mégis nagyívben kerülik ezeket a cégeket, még az innovatív ötleteiről ismert SolarCity is nyomás alá került: a vállalat részvényeit rekord mennyiségben shortolják a befektetők, a részvényárfolyam két éves mélypontot ütött a napokban, ráadásul a cég az elemzők szerint a következő években is veszteséges lesz. A helyzet azonban talán mégsem annyira sötét, ugyanis a társaság egyik nagytulajdonosa, Elon Musk a napokban növelte részesedését, és az elemzők szerint több mint 50 százalékkal többet érnek a papírok, sőt a Morgan Stanley szerint akár duplázódhat is az árfolyam.

Nagyot esett az elmúlt hónapokban a napelem-rendszereket telepítő cég, a SolarCity részvényárfolyama a május közepén ütött lokális csúcshoz (63,79 dollár) képest múlt héten közel 46 százalékos mínuszban is járt (34,65 dolláron), igaz a hét második felében valamelyest feljebb került a papírok kurzusa, pénteken már 48 dolláron zártak a részvények.A pesszimista hangulatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés