Előfizetői tartalom

Nap- és szélenergia helyett inkább a szénben és atomban hisz Kelet-Európa

Portfolio
A tiszta megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság növelése helyett inkább a hatalmas hagyományos, szenes és nukleáris energiaprojekteket támogatják a visegrádi országok döntéshozói. Olykor szándékosan blokkolják a megújuló energiaforrások terjedését - írja Ámon Ada, a berlini E3G környezetvédelmi szervezet főmunkatársa.

Az EU korszerű, tiszta és versenyképes gazdaságról szóló víziójának egyelőre nem sikerült meghódítania a V4-országokat, Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia ugyanis továbbra is inkább a régi típusú, államilag kontrollált, centralizált döntéshozatalt gyakorolja, amikor a villamosenergia-szektor jövőjéről van szó - fejti ki a magyar Ámon Ada az Euractiv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés